Docent

Wim Kueter

Docent Electrisch & Akoestisch Gitaar

Ik ben Wim Kueter, een gitarist en gediplomeerd docent gitaar met jarenlange ervaring in het lesgeven aan diverse muziekscholen in de regio. Mijn opleiding heb ik gevolgd aan het conservatorium in Alkmaar. Eerst voor klassieke gitaar en later voor elektrische gitaar. In 1980 behaalde ik mijn diploma “klassiek gitaar” aan de Muziek Pedagogische Academie te Alkmaar¬† bij Hans de Weerd. En in 1986 behaalde ik het diploma gitaar LM (Conservatorium te Alkmaar) bij Hans Kunneman.

Sinds 1980 geef ik les aan verschillende instellingen en sinds 1984 bij Artiance (toen nog de Volksmuziekschool en later ACKV geheten). Ik verzorg elektrische gitaarlessen, bandcoaching en akoestische gitaarlessen. Tevens ben ik werkzaam bij “Cool” in Heerhugowaard/ Langedijk. In het verleden heb ik 20 jaar lesgegeven in Schagen.

Naast het lesgeven speel ik momenteel in de band “Blackcoat“, wat ik met veel plezier doe. Wat begonnen is als hobby is uiteindelijk mijn werk geworden. Gitaarspelen is voor mij het leukste om te doen en dat wil ik graag doorgeven aan mijn leerlingen.

Bovendien ben ik de schrijver van diverse lesboeken voor gitaar en actief als freelance gitarist.

  2013-10-01 11.38.18

Met zijn vaste bezetting van professionele routiniers vormt hij de band “Blackcoat“.